editing disabled

5é NOM: Carme CB
krme1707@gmail.com
Exercici bloc.
RECURSOS DE CATALÀ

Identitat de l'autor
L'autor és Toni Teruel, professor de secundària de valencià: llengua i literatura.
El bloc, per una banda és un projecte personal, ja que naix d'una inquietud "posar a l'abast un referent que concentre els esforços, dispersos en la xarxa en llengua catalana, per fer més funcionals les possibilitats educatives i culturals que ofereixen les noves tecnologies de la informació i de la comunicació", però, per una altra banda, també és un projecte professional, ja que està relacionat intrísecament amb la seua tasca docent, ja que el bloc està "En la línia de la professió docent"
La presentació del blog és formal, tot i que té tocs informals que li donen un aire personal i proper, com per exemple, la fotografia de Toni Teruel, sonrient i proper, o la selecció musical inserida al bloc.
El bloc pertany al web de blogs Blogspot.

2. Disseny de la interfície
El disseny de la interficie és una plantilla predeterminada del Blogspot. És fàcil navegar pel bloc, ja que tots els temes estan en etiquetes. Tot i això, hi ha 74 etiques, algunes de les quals, contenen fins a 71 entrades, cosa que fa que el bloc continga moltíssima informació i siga difícil d'avaluar de forma global.

3. Contingut editorial
Aquest bloc, com indica en la seua presentació, és un compendi de tots els recursos "dispersos en la xarxa en llengua catalana". El seu caràcter és educatiu i intenta ser una eina útil de recursos, sobretot, per al docent, de cara a fer classe.

4. Antiguitat i freqüència d'actualització
Des de quan es publica el bloc? Amb quina freqüència s'actualitza? Què revela la navegació del bloc pels seus arxius des del començament? Ha canviat el blog amb el temps?
5. Política d'enllaços
Es inclouen habitualment enllaços en els posts? Es repeteixen amb freqüència els enllaços als mateixos llocs? Quins són els llocs més freqüentment citats com a font? Quin sembla ser el propòsit del bloc: ¿subministrar enllaços a altres llocs de la web o és més aviat un diari que desenvolupa els seus propis continguts?
6. Llista de blocs (una col · lecció d'enllaços d'altres blogs)
A quin tipus de llocs s'enllaça el bloc? ¿Indica el blog amb quin tipus de comunitat intenta identificar l'autor?
7. Enllaços d'entrada (Inbound links)
Utilitzant el Cercador de Blogs de Google i Technorati http://www.technorati.com/, examina quins llocs enllacen al blog. Què comunitat de lectors pot perfilar a partir dels enllaços d'entrada?
8. Comentaris i debats
Es tracta d'un bloc orientat al debat? En aquest cas, què activitat detectes en els comentaris? És siempre la mateixa gent la que comenta amb freqüència? ¿Com un tipus de comentaris que realitzen els lectors?
9. Anàlisi de l'audiència
En funció dels punts anteriors, com descriuria l'audiència que segueix aquest bloc?